Pokličite nas:+386 31 366 288
Instaappointment Image

Smejoči porod

Domov  /  Delavnice  /  Smejoči porod

Porod, tako naravna stvar, pa vendarle lahko zelo posebna, med 15.000 in 20.000 otrok se rodi vsako leto, in takšen letni prirastek, zanesljivo poskrbi, da toliko in toliko mamic in očkov, okusi vsaj malo strahu pri prvem drugem pa tudi tretjem in vsakem nadaljnjem porodu. Še vedno se vedno znova poraja vprašanje kaj pa če…?

Smejoči porod, je delavnica namenjena vsem nosečnicam med 6,5 do 9 mesecev nosečnosti. Z nasveti pridobljenimi na delavnici SMEJOČI POROD se nosečnica bolje pripravi na sam srečen dogodek. Saj je edinstven! Na tej delavnici bodo bodoče mamice prejele znanje kako umirjeno brez pritiskov stresa roditi čisto po naravni poti ter se tako sprostiti, da bo porod potekal praktično brez bolečin in zapletov.

SMEJOČI POROD je delavnica, ki  z različnimi sprostitvenimi tehnikami zanesljivo pripravi nosečnice na porod. Pomagalo bo njej, kot tudi njemu, še najbolj pa drobcenemu bitjecu, ki z našimi strahovi nima nič, hoče le varno pot v ta svet, in potem seveda zanesljivo bivanje s svojima staršema.

Neositerapijea ali smejoči porod, temelji na pozitivnem miselnem programiranju in aktiviranju določenih točki v mišično vezivnem tkivu, ki povzroči neobčutljivost na bolečino.

Zelo pomembno je, da se otrok rodi mamici, ki ni v stresu in v napetosti. Dokazano je, da se otroci, ki so rojeni po metodi SMEJOČI POROD, katerega začetnik je španski dr. Escudero, veliko bolj odprti za inovativnosti in so emocionalno bolj stabilni. Otroci rojeni po tej metodi, se bolje motorično razvijajo, so bolj samozavestni, saj ne doživljajo strahu in ob porodnih travm.

SMEJOČI POROD bo mamico pripravil na porod s sprostitveno meditacijo, in ji tako odprl pot tudi na sprejemanje  poroda, kot božji dar. SMEJOČI POROD bo tudi odlično darilo že izkušeni mamici, ki je že nekajkrat povila zdravega otroka.

In ne nazadnje bo SMEJOČI POROD tudi pomagal babici, da bo lažje  in enostavneje pomagala temu drobcenemu bitju na svet, mamica bo bolj sproščena, in to vsekakor občuti tudi otrok, ki se rojeva. S pravilnim dihanjem pa se bo rodil zdrav in lepo prekrvavljen.

Pomaga premagati strah, strah pred bolečino, strah pred neznanim. Nenazadnje pa še najbolj pomaga nerojenemu bitju.

Naši živalski sorodniki spoštujejo svoje potrebe, ko imajo svoje mladičke. Samice sesalcev se umaknejo stran od nevarnosti in celo stran od črede, ko je čas, da povržejo mladička. Če zaslutijo nevarnost ali nanje preži plenilec, se porod ustavi, zato da lahko žival zbeži ali se spopade s sovražnikom.

Nobena mati ne more roditi, če se ne čuti varno ali če sluti nevarnost. Strah v živčnem sistemu sproži val adrenalina, ki izzove odziv “beg ali boj”. Zaradi tega naraste srčni utrip in hitrost dihanja, kri pa se iz notranjih organov (vključno z maternico) preseli v ude, kjer se aktivirajo mišice. Adrenalin izniči vpliv oksitocina (ki je glavni hormon, ki poganja porod in popadke).

Če pa se počutimo varne in močne, se živčni sistem temu primerno odzove s sprostitvijo, z normalnim srčnim utripom, mirnim dihanjem ter močnimi in učinkovitimi popadki.

(Ana P.)

Če čutite, da se v vaši notranjosti plazi zahrbten tiger, ne stojte križem rok. Če se boste pretvarjali, da ga ni, ali ga ignorirali ter skrivaj upali, da odide, to verjetno pomeni, da je večji in močnejši od vas. Morda bo v nosečnosti še dal mir, pri porodu pa bo gotovo prežal na vas.

Zato pa je SMEJOČI POROD  tisto, kar lahko nesporno pomaga in nadgrajuje že tako čudovite trenutke.

S SMEJOČIM PORODOM je pot do skoraj popolne sreče kratka, saj se dogaja okoli nas, ko se rojeva malo bitje.

Dr. Angel Escudero

Dr. Angel Escudero je španski zdravnik in kirurg, ustanovitelj humanistične šole v medicini, imenovane “Noesitherapy” ali “Healing by thinking”.

Od leta 1972 opravlja operacije brez kemičnih anestetikov, pomaga porodnicam, da rodijo neobremenjene,  pacientom pomaga pri zdravljenju z uporabo psihološke analgezije. Ta oblika anestezije je bila prenesena v različne medicinske specializacije in se odlikuje z odličnimi rezultati. Dejansko je dr. Angel Escudero izvedel več kot 1000 primerov zapletenih kirurških posegov brez anestezije. Uporablja noesiterapijo kot tehniko nadzora bolečin.

Uporaba psihološke anestezije je v tem, da telo ali določen del telesa pri pacientu povzroči da ne občuti bolečin.

Moč misli, je tako močna, da možgani dejansko izklopijo svoj alarm za bolečino in tako telo ne občuti bolečine. Zato telo brez bolečin opravi svojo nalogo.